Splošni pogoji spletne prodajalne super-nailcenter.si v lasti podjetja Arba d.o.o., so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

ARBA d.o.o.
Šentiljska cesta 99, 2000 Maribor

PE Partizanska cesta 77, 2000 Maribor
Tel.: 031/45 34 76
info@svetlepihnohtov.si
Direktor: Dušan Kukovec
Ident. št. za DDV in davčna številka: SI70692181

Smo zavezanci za DDV!
Srg: 2016/17682 z dne 05.05.2016 pri Okrožnem sodišču v Mariboru
Matična številka: 7066759000

Lastnik spletne trgovine super-nailcenter.si je ARBA d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik).

Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da zapustite strani spletne trgovine super-nailcenter.si. Trgovina ARBA d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani Trgovina super-nailcenter.si kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Načini plačila

V spletni prodajalni super-nailcenter.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (pri izbiri osebnega prevzema v našem razstavnem salonu lahko plačate z gotovino ali s kartico);

 • plačilo po predračunu;

 • s paypal.

Plačilo z gotovino ob prevzemu

Plačilo opravite kurirju ali poštarju ob dostavi pošiljke.

Pri izbiri prevzema paketa na prevzemnem mestu, torej v našem razstavnem salonu v Mariboru lahko plačate z gotovino ali s kartico.

Plačilo preko spletne banke oz. plačilo po predračunu

Če želite izbrano naročilo poravnati preko spletne banke, znesek nakažete na naš transakcijski račun:

IBAN SI56 3300 0000 7507 791 Addiko Bank d.d.

Plačilo s PayPal-om

Kot referenco vpišite SI 00 in nato številko naročila.

Ko zaključite z naročilom boste preusmerjeni na PayPal spletno stran, kjer se nato z geslom (PayPal geslo) in elektronskim naslovom (Email address) povežete (Log In) v vaš PayPal račun.

V svojem PayPal računu preverite podatke in potrdite plačilo računa (Pay Now). Kmalu zatem dobite informacijo, če je bilo vaše plačilo realizirano. Če je bilo tako je s tem postopek plačila zaključen.

Dostava

V primeru nakupa blaga nad 150,00 € (strošek poštnine se ne upošteva) stroške pošiljanja plača ponudnik (ARBA d.o.o.). V primeru nakupa pod 150,00€, stroški dostave znašajo 4,00 €. Naročeno blago vam bo dostavil GLS Slovenija ali Pošta Slovenije. Vsako nedostavljeno naročilo, ki se pošilja preko Pošte Slovenija, vas bo na vaši pošti čakalo še 15 dni, preden se bo vrnilo. Kupec se z nakupom strinja, da se v namen lažje in hitrejše dostave na etiketi paketa dopiše telefonska številka. V kolikor kupec ne želi izpisa številke naj nas o tem pred dostavo obvesti. V primeru prevzema paketa na paketomatu in plačila po povzetju pri dostavni službi GLS Slovenija se odkupnina lahko poravna le z bančno, debetno ali kreditno kartico. Plačilo z gotovino na paketomatu ni možno. GLS vam pri plačilu s kartico na paketomatu zaračuna stroške provizije v višini 1,44 EUR. V primeru osebnega prevzema na izbranem prevzemnem mestu se zaračuna strošek priprave blaga v znesku 0,7€ (z DDV).

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe oz. od naročenega blaga 

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č in 43.d členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov info@super-nailcenter.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. 

Vračilo prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. 

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je dostopen tukaj.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Arba d.o.o., Partizanska cesta 77, 2000 Maribor. 

 

Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo in so ob dostavi zavrnjene. Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga prodajalec ob morebitnem vračilu prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti. 

Stranka mora obvezno v roku 14 dni javiti na email info@super-nailcenter.si namero, da bo izdelek vrnila, mi pa bomo poslali navodila za vračilo. Stranka ima potem še 14 dni časa, da izdelek vrne na naš naslov. V nasprotnem primeru žal denarja ne moremo vrniti. 

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali kupon, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti. 

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo). 

 

Blago, kupljeno pri ponudniku, uporabnik uporablja na lastno odgovornost, pri čemer mora dosledno upoštevati navodila proizvajalca za pravilno uporabo.

Zamenjava blaga

Če vam izdelek ne ustreza (barva gela ali laka) ga lahko vrnete. Zamenjava je možna samo v primeru, da je izdelek še originalno zaprt, nepoškodovan in da od dneva nakupa ni minilo več kot 8 dni. Za zamenjavo pošljite izpolnjen obrazec za zamenjavo, kopijo računa ter originalno zaprt in nepoškodovan izdelek na naslov SVET LEPIH NOHTOV, Partizanska cesta 77, 2000 Maribor. Zamenjava je možna za poljuben izdelek iz naše ponudbe. Stroške poštnine vračila izdelka ne krijemo.

Obrazec za zamenjavo je dostopen tukaj.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali garancijskem listu. Garancija se lahko uveljavlja ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na garancijskem listu ali na računu. Za obrazec – vračilo artikla v garancijo kliknite tu.

Kupec se lahko obrne na informacijo o garanciji preko telefonske številke 031 45-34-76 ali preko elektronske pošte na info@super-nailcenter.si.

Seznanitev z odgovornostjo podjetja za stvarne napake

Zakon o varstvu potrošnikov (ZvPot) določa, da mora prodajalec (ARBA d.o.o.) potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo. Prodajalec odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna (37. Člen ZvPot):

 1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

 2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

 3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

 4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali

 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali

 • vrne plačani znesek.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje ureja Zakon o varstvu potrošnikov (ZvPot).

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla ali z vračilom izdelka ali z nedvoumno fotografijo izdelka (odvisno od artikla, o tem stranko obvestimo v samem postopku). 
Vračilo zaradi stvarne napake se lahko uveljavlja, če se napaka pokaže v roku dveh let po prevzemu blaga. Kupec ima časa dva meseca od odkritja napake, da o tej obvesti prodajalca in zahteva uveljavljanje stvarne napake. Prodajalec ima časa 8 dni za rešitev ali zavrnitev reklamacije stvarne napake.

Če želite prenesti obrazec za uveljavljanje stvarne napake kliknite tukaj.

Cene

Vse cene v spletni trgovini super-nailcenter.si so navedene v EUR (€) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Kljub zagotavljanju ažurnosti in točnosti podatkov, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. Ker kupcu želimo zagotoviti kar se da ugodno ceno je lahko cenik, objavljen na spletni strani drugačen od trenutnega in se lahko spreminja tudi dnevno.

Varovanje osebnih podatkov

ARBA d.o.o. spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zato smo pri nudenju naših storitev preko te spletne strani zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

Podjetje se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko spletne strani, uporabljeni v skladu s to Izjavo o varstvu osebnih podatkov, da vaših osebnih podatkov ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

Vse o varstvu osebnih podatkov in izjavo o zasebnosti lahko najdete TUKAJ.

Omejitev odgovornosti

Za zagotavljanje kakovosti storitev se ponudnik trudi zagotavljati pravilnost in ažurnost podatkov na spletni strani super-nailcenter.si. Vseeno obstaja možnost napak pri vnosu podatkov, spremembi lastnosti artikla ali pri roku dostave. V tem primeru imajo uporabniki možnost, da odstopijo od pogodbe (naročila) ali izberejo zamenjavo artikla.

Uporabniki imajo možnost na spletni strani super-nailcenter.si objaviti komentar, ki pa ne sme biti nestrpen, žaljiv in zavajajoč. Ponudnik se v tem primeru omejuje od vseh odgovornosti in ima pravico neprimerne komentarje izbrisati.

Za zagotavljanje kakovosti storitev in varnosti z nakupom zagotavljate in jamčite ponudniku pravilnost vaših podatkov. Kupcu svetujemo, da uporablja proizvod v skladu z navodili in priporočili proizvajalca. Kupec se z nakupom strinja, da uporablja proizvod na lastno odgovornost in da je seznanjen s pravilnim rokovanjem.

Vsebina objavljena na spletni strani je zagotovljena s strani ponudnika, kot informativna storitev.

Pritožbe in spori

Informacija o pritožbenem postopku

Pri super-nailcenter.si prizadevamo za zadovoljstvo strank, nenehno izboljševanje kakovosti poslovanja in za strokovno ter korektnoprodajo naših izdelkov. Ob tem se tudi zavedamo, da pri poslovanju lahko pride tudi do trenutkov, ko so naša ravnanja ali odločitve drugačna od tistih, ki jih potrošniki pričakujete. Za take primere smo v super-nailcenter.si oblikovali interni postopek za reševanje pritožb ter predvideli tudi možnost izvensodnega reševanja morebitnih sporov.

V nadaljevanju vas želimo seznaniti z naslednjim:

 • Pritožbe v zvezi z našimi ravnanji ali odločitvami lahko podate ustno ali pisno na poslovni enoti firme ali po elektronski pošti info@super-nailcenter.si
 • Na vaše ustne pritožbe bomo skušali odgovoriti takoj. Če bi želeli na svojo ustno pritožbo prejeti pisni odgovor, bo pripravljen zapisnik, ki ga v nadaljevanju obravnavamo kot pisno pritožbo.
 • Na vaše pisne pritožbe bomo vam pisno odgovorili v najkrajšem možnem času (najkasneje v roku 30 dni po prejemu).

Informacija o izbranem izvajalcu izvensodnega reševanja potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Podjetje, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Elektronska povezava na platformo za SRPS:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home.show

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Potek Nakupa

 • povzetek košarice: Prikazan je seznam vseh izdelkov, ki jih kupec izbere z vnesenimi podatki in s količinami.

 • prijava: V tem delu se mora uporabnik prijaviti, če pa nakupuje prvič pa pred tem še registrirati. Vnos naslovov za dostavo: Izberite naslov za račun oziroma naslov za dostavo,

 • način dostave: Uporabnik si izbere način dostave, ta je lahko preko dostavne službe ali pa oseben prevzem v našem razstavnem salonu v Mariboru na Partizanski cesti 77,

 • plačilo in zaključek naročila: V tem razdelku si uporabnik izbere način plačila: po povzetju, z bančnim nakazilom ali preko Paypal računa. Pred oddajo naročila lahko vsebino košarice ali podatke za dostavo poljubno spremenite.

 • uporabniški račun: Pri prijavi v spletno trgovino se ustvari uporabniški račun, v katerem lahko sledite vsem vašim naročilom in si jih po potrebi tudi natisnete.

 • Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa ob potrditvi nakupa avtomatsko tudi prejme račun na vpisan elektronski naslov.

Koda za popust

Če želite uporabiti kodo za popust ali bon, ki ga objavimo ali vam ga kdo podari, v postopku naročila (v košarici) enostavno vpišete številko popusta v polje za popust in se vam bo popust (bon) avtomatsko upošteval.

Akcije in popusti se med seboj ne seštevajo in se izključujejo. Koristite lahko le eno kodo za popust.

Splošne pogoje poslovanja si lahko shranite tukaj.